Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте,
    От известно време забелязвам, че като падне температурата около 0 градуса и единият ми заден габарит/стоп спира да свети докато не се стопли колата. Понеже имах резервна крушка, я смених (като изчистих цокъла и контактите) но проблема си остава. Дали някой не се е борил с подобно нещо? Колата е 156 sportswagon 1.6 TS. Благодаря предварително.

Comment

• Огледай спойките, около цокъла. И самите пластини. Някъде не контактуват хубаво.

Comment

• Благодаря за съвета, май се справих с проблема.

Comment

• Първоначално публикувано от stangen Покажи съобщение
          Благодаря за съвета, май се справих с проблема.
          Сподели какъв беше проблема и как го реши!
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Напръсках цокъла с WD40, контактите на плюса ги повдигнах леко и вече няколко дена си свети както трябва.

Comment

• Повдигането на плюсовите пластинки е ключа от палатката. Проверявай, защото, може пак, да изметнат и няма да свети. При мен след второто, повдигане нещата заспаха.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

• Лагер главина

Здравейте колеги
                Имам един въпрос
                Лагер лавина от алфа 166 ,ще стане ли за 147
                Само за лагера с главината питам, а не комплект със шенкела
                Благодаря
                Алфа 147 jtd
                115 k.s.
                2002 год

Comment

• Първоначално публикувано от Simeon_123 Покажи съобщение
                  Здравейте колеги
                  Имам един въпрос
                  Лагер лавина от алфа 166 ,ще стане ли за 147
                  Само за лагера с главината питам, а не комплект със шенкела
                  Благодаря
                  Няма да ти свърши работа.На 166 главината е 5х108 а на 47-та 5х98.Освен това на 147 при дизеловите екземпляри са два вида външните карета и дължината на датчикАБС .
                  sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                  ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                  ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                  Продавам Алфи на части!

Comment

• Благодаря колега
                    Това ме интерисуваше
                    Алфа 147 jtd
                    115 k.s.
                    2002 год

Comment

• Днес на магистрала Хемус видях АР 156 цвят бордо с оранжев буркан (пътна помощ).

Кой каза, че Алфите били трошливи?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• [SIZE="1"]
                        Трошлива е по приказки на хора които не я пазят и съответно не я поддържат
                        Мотора и е здрав
                        Какво и пречи да закачи една малка платформа до 800 кг с лека кола х/у нея
                        Някои хора изкарват пари по този начин и не ги бърка частичен ремонт направен навреме
                        Алфа 147 jtd
                        115 k.s.
                        2002 год

Comment

• Привет, колеги. Изчетох доста теми по въпроса с монтиране на автопилот на 156, но не намерих точно това, което ме интересува. Може ли на 156 1.9 JTD 115 к.с. от 2001-ва година да се монтира тая джаджа и какво по-точно ще е необходимо, освен самата ръчка? Както вероятно се досещате повечето теми във форума са за по-новите модели с вътрешния фейслифт, но конкретно за моята не успях да намеря никаква информация.
                          Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                          GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Може,трябва да видиш дали имаш кабели прекарани до волана. Ако ги имаш ти трябва само ръчка и обучение на компютъра, ако ги нямаш трябват чинове, които да се сложат на буксата на еку, стоп машинка за спирачките, с четири Пина и ръчка. Моята нямаше нищо и дори я направих с ръчка от 147, че такава имаше тогава.
                            Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                            Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                            Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• Изчерпателен отговор, колега, благодаря ти. А откъм софтуер как стои въпроса? От другите теми разбрах, че завършващия на C5 има трудности с подкарването на темпомата и се налага флаш с C7, само че идея си нямам тая кола с кой от 2-та е, нито пък как да разбера това.

А за да проверя другата работа с кабелите само пластмасите покрай волана ли трябва да сваля? Лаик съм в тая сфера и не съм съвсем наясно къде и за какво трябва да се оглеждам...
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                              GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Със c7 е твоята, цялото управление на двигателя е електронно. Активирането става с МЕС, само ти трябва регистрирана версия. Кабелите почти винаги са под корите на волана, ако ги има. Чел съм обаче за случаи, в които кабелите са намирани зад таблото. Принципно най-сигурният начин е да се погледне на буксата на ЕКУ. На букса Б от 53 до 57 пин мисля бяха. Ако там има кабели ти трябва само ръчка и да намериш къде са заврели буксата. Ако няма трябва да се прекарат.
                                Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Working...
                                X